Orice gravida este de aproximativ 30 mg/zi. Daca


Orice mamica isi doreste sa-i asigure pruncul ei toate vitaminele de care are nevoie chiar din timpul sarcinii. In prezent este recomandat ca femeia gravida sa manance o varietate de alimente, astfel incat sa obtina o crestere adecvata a greutatii in sarcina si sa asigure aportul necesar de substante nutritive pentru dezvoltarea armonioasa a fatului.Majoritate medicilor recomanda suplimentarea alimentatiei viitoarei mamici inca de la inceputul sarcinii cu preparate ce au un continut bogat in vitamine si minerale. Cum este aproape imposibil sa-i asiguri corpului tau in timpul perioadei de sarcina necesarul de nutrienti, doar pe baza de alimentatie normala, Baby Stem a strans informatiile necesare si iti prezinta principalele 6 vitamine si minerale, dar si rolul lor esential.1.

       Acidul folicAportul scazut de de acid folic poate duce la un risc crescut al aparitiei defectelor de tub neural la fat, anemiei megaloblastice, cresterii riscului de avort, de nastere prematura, de hipotrofie fetala. Administrarea corecta a acidului folic se face preconceptional si in primele 6-8 saptamani de sarcina. Cantitatea necesara de acid folic este 400 micrograme/ zi.2. CalciulBaby Stem este de parere ca ai nevoie de 1000 mg de calciu pe zi inainte, in timpul si dupa sarcina. Doza de calciu trebuie crescut pana la 1300 mg pe zi inainte, in timpul si dupa sarcina. Exista un transfer de calciu de la mama la fat care creste mult in trimestrul al treilea, din luna a VII –a de sarcina fatul primind de la mama ¾  din calciu fetal. Acest lucru inseamna ca bebelusul iti consuma o doza considerabila de calciu din organizm.

We Will Write a Custom Essay Specifically
For You For Only $13.90/page!


order now

Necesarul de calciu in sarcina creste cu 0,5-0,8 g/zi fata de necesarul femeii negravide (0,8 g/zi). In general, gravidele primesc in ultimul trimestru suplimente de calciu si vitamina D.3.       FierulFemeia insarcinata, care are o valoare normala a hemoglobinei poate suplimenta necesarul de fier din organism printr-o alimentatie echilibrata, nefiind necesare suplimente pe baza de fier. Doza zilnica necesara de fier pentru o gravida este de aproximativ 30 mg/zi.

Daca se constata prezenta unei anemii feriprive se va institui terapia cu fier impreuna cu suplimentele de zinc si cupru, scopul fierului fiind acela de a scadea absorbtia acestora din organism.4.       ZinculIn urma unor nenumarate studii, s-a ajuns la concluzia ca un aport scazut de zinc este strans legat de greutatea mica pe care o are bebelusul in momentul nasterii.5.       Vitamina B6Lipsa vitaminei B6 din organism poate duce la dermatite, anemii, neuropatii periferice.

Suplimentele cu continut de vitamina B6 se recomanda mai ales gravidelor tinere si celor cu multe nasteri in istoric.6.       Vitamina B12Este necesara sintezei proteice iar nivelurile scazute de vitamina B12 se constata la persoanele cu diete vegetariene. Sugarii alaptati de mame adepte ale regimului vegetarian prezinta deficit de vitamina B12 si acestora li se recomanda obligatoriu 2 micrograme de vitamina B12 + 10 micrograme de vitamina D.

x

Hi!
I'm William!

Would you like to get a custom essay? How about receiving a customized one?

Check it out